marți, 31 ianuarie 2012

ACTA

Am auzit pe la teve si am inceput sa primesc mass-uri agasante despre o anume ACTA. Care nu stiu ce pula mea submineaza democratia si alte cacaturi pentru care hipsterii cu un tel nobil sa lupte pentru libertatea noastra. Acum mnah, tot n-am inteles eu concret ce face aceasta ACTA. Adica e un fel de organizare , bazat pe sorsa americaneaza , SOPA. Eh, cica are un scop foarte clar si precis ca pisatul unui rinocer in Dunare, ala fiind, anti-piraterie si anti-copiat si anti-rahat. Doar ca la un nivel mai inalt.

Problema se pune ca daca vrei sa ii dai lu' vara-tu' cu marar intre dinti care nu stie sa foloseasca tastatura 100% un link cu Florin Salam , ISP-ul, adica ala care iti da tie netul, te da in gat la politie si intra mascatii pe tine pentru copiat si piraterie. Saaaau, daca copiezi versuri dupa Florin Salam si ti le pui la status, pe langa ma-ta, te sanctioneaza la fel ACTA. Adica e un inceput de comunism. Il vedem pe tovarasul Bebe Vabagontu' ca si-a pus un link cu Selena Gomez, pac, il dam la sectia 22 si speram sa-l bage la bulau.

Acum de ce sunt hipsterii suparati? Pai ei crezand cu ardoare in drepturile lor democratice si in libertatea suprema, s-au suparat cand au auzit ca pactul ACTA a fost luat in secret ceea ce le-ar submina drepturile. Si d-aia considera ei ca asta e un motiv bun sa dea spamm-uri prin toate chestiile online ANTI-ACTA, ca si asa sunt tristi cu esecul de la revolutie si isi vor revansa.

Acum vin eu sa va explic cum e cu treaba asta. Pai pula mea, eu nu voi semna vreo petitie, nu voi ajuta sub nicio forma campania anti-acta. Pentru ca nu ma afecteaza. Intr-un fel e chiar bine ca se intampla. Instiga la gandire, poate desfinteaza si site-urile precum 9gag pentru copiat . La fel , muzica ascult eu direct, nu stau sa dau forward pe meil la toti meltenii mei sa vada ce hit a mai scos Hanna Montanna. Guvernele isi vor pune hackerii in cap si vor suferi pierderi Si daca s-ar intampla, lumea nu ar mai folosi internetul. Si asa e depasit parerea mea. Si daca nu s-ar intampla, singurul lucru (ne)notificabil va fi victoria hipsterilor. La fel, ma doare-n catarg ca vede ISP-ul pe site-uri porno intru eu, si-l si invit sa mi se alature. Am aflat ca si Romania a votat treaba asta. Misto e ca nu stie ce a votat, ceea ce face lucrurile mai bine.

Si una din singurele tari care nu au acceptat acest tratat/acord/pulamea a fost Germania. Hitler v-a invatat bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu